Zoeken in deze blog

maandag 25 april 2011

Natascha - even voorstellen ;-)


Ik ben Natascha, de (nu nog) 32 jarige blondine.

Stats:
Lengte: 1.72m;
Gewicht: 115.2 kilo;
BMI 39;
Streefgewicht 67kg.
Gestart 9 april 2011 - gewicht ong. 120 kg.

Ik ben een vrolijke meid van bijna 33 lentes jong die het inmiddels zo zat is om tegen de kilos te vechten. Het welbekende jojo-effect is ook mij niet onbekend, en ben daar eigenlijk ook helemaal klaar mee. Ik hoorde een vriendin van mij over Dr. Frank en scepsis nr 1 - ikzelf - had zoiets van eerst zien... Maar zij gaat enorm goed en wat voor mij de doorslag heeft gegeven was dat ik zelf graag wilde afvallen en de recepten die ik voorbij zag komen erg lekker vond klinken.
De eerste 24 jaar van mijn leven heb ik in Zuid Holland doorgebracht, op diverse plaatsen, ik heb daarna 2 jaar in Ierland frisse lucht opgesnoven en sinds medio 2004 ben ik woonachtig in de provincie Groningen.

Ik ben vrijgezel en vrij gezellig, maar leef samen met 3 mannen -> mijn 2 alpha katten Acheron Parthenopaeus en Simi Charonté, roepnamen Ash en Simi. -Zozo dat zijn nog eens namen voor raskatten.... volgens de dierenartsassistente toen ik ze ging aanmelden... welnee gewoon europese kortharen ~lol~...
We wonen inmiddels al bijna 4 jaar in Winschoten en hebben het daar prima naar ons zin. Sinds februari 2010 hebben wij een zwarte rakker aan ons gezinnetje toegevoegd die is gedoopt met de naam Bodhi Diablo, Bodhi als roepnaam, een kruising tussen een Yorkshire Terrier (zijn vader) en een Shih Tzu/Malteser (zijn moeder).

BEWEGING
Bodhi is een heerlijke hyperactieve drentelaar, die regelmatig zijn energie kwijt moet. Minimaal 1 1/2 uur per dag lopen is een pré maar vaak (zeker als het lekker weer is of als er veel van zijn vriendjes in het park zijn) loopt dit uit naar de 2 - 2 1/2 uur per dag.
Regelmatig een tripje met de fiets naar een winkel voor een kleine boodschap. De shape-ups zijn voor de wandeling inmiddels aan de oefening toegevoegd.

MOTIVATIE
Een aantal weken geleden ging er bij mij in één keer een knop op. Ik was vorig jaar begonnen met afvallen via het 'halveren wat je eet-principe' en dit heeft de eerste stap voor mij gezet, maar een tijdlang stilgestaan en niet echt het gevoel gehad dat ik dat vol kon houden. Ik wilde gericht een gezond patroon aanhouden en aanleren. Een vriendin van mij is 3 maanden voor mij aan met dr. Frank begonnen en boekte hele goede resultaten met lekkere recepten ven viel vaststandig af.

Ik heb wat internet onderzoek gedaan en zag een programma op televisie, 5 dagen daarna was bij mij de knop omgezet. Ik zette een weekmenu in elkaar, ben boodschappen gaan doen en zaterdag 9 april was voor mij dag 1. Ik had nog een avondje uit geplanned met vriendinnen op 22 april en een verjaardagsfeest voor mijn oma haar 84e verjaardag op 23 april maar mijn insteek: waarom wachten om te beginnen met het dieet, er is altijd wel een reden waarom je kan uitstellen.. Ik wilde die twee dagen toch echt gewoon lekker een feestje bouwen dus heb ingecalculeerd dat ik die week als "verloren" kon beschouwen qua afvallen maar heb buiten die twee dagen om gewoon het dieet gevolgt en de schade viel gelukkig reuze mee.

Ik heb mezelf geen beloning gesteld, maar wat ik er voor terug krijg is een gezond lichaam en een goed eetpatroon, wat voor mij beloning genoeg is. Ik ben ook niet van plan om wekelijks op de weegschaal te gaan staan, omdat dat voor mij niet een extra stimulans is om door te gaan. Ik wil gezonder gaan leven en via dr. Frank denk ik dat te gaan bereiken.


WIE BEN IK VERDER
Ik heb na een auto-ongeluk een whiplash-letsel opgelopen, nu inmiddels 6 jaar geleden - en ben via mijn advocaat nog verwikkeld in de complexiteit van de afwikkeling hiervan. Creatieve geest, ik lees en review en beheer met mijn zus naast deze blog ook nog een review blog ~ Realms On Our Bookshelves ~ waar we Engelstalige Romans bespreken, beoordelen, interviews doen met auteurs etc.
Ik wer 24 uur per week op de administratie van een metaal-bewerkings/productie bedrijf en doe dat met veel plezier.
Als mijn energiepeil dit toe laat schrijf ik of ben ik crea bezig en tevens heb ik alter-ega's rondlopen in de wereld van World of Warcraft (ik ben er nog niet over uit of ik nu mijn broer moet beschuldigen of bedanken voor die verslaving hahahaha).

Ik hou van koken en kijk graag kookprogramma's op TV en ben fan van burgerlijke programma's als:
Ik hou van Holland; Gooise Vrouwen; Lingo; Echt Waar; De Lama's (niet meer op tv maar op de herhaling via uitzending gemist nog steeds net zo leuk!); André van Duin; Miljoenenjacht; Wegmisbruikers etc; tevens vind ik series leuk, films en cabaret. Het is maar net waar mijn pet naar staat! Ik lach graag en probeer zo veel mogelijk dingen met humor te bekijken, zo ben ik opgevoed en het zit in mijn DNA.

Dit ben ik dus in een piepklein notendopje, vragen staat altijd vrij en voorderest wie ik ben en wat me bezighoudt zal uit mijn blogposts gaan blijken.

Liefs
Natascha

 ~ pootjes van: Ash, Simi, Bodhi ~


2 opmerkingen:

  1. Wow natas, ik moet zelfs nog nadenken over mijn intro post en heb jij de jouwe al gepost! Ik vind 'em super :) Ik ben het zo met je eens om met een flinke dosis zelf humor ons extra gewicht kwijt te raken. Pearl heeft via twitter al het een en ander over low carb van mij gehoord....zoveel zelfs dat een karakter on een boek het over low carb heeft en meteen aan mij moet denken LOL Het word een uotdaging een even leuke intro te schrijven ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Uitdagingen zijn er om overwonnen te worden ;-) We gaan er gewoon tegenaan en zien wel waar het schip strand of uhm aanmeert.... stranden is gelijk weer zo dramatisch rofl

    BeantwoordenVerwijderen